11 жервти преброиха досега от потъналия във Волга кораб

DenNews.bg
11.07.2011
размер на текста:

Близки посрещат оцелелите. Снимка: АР

11 са регистрираните до момента жертви от претъпкания круизен кораб "Булгария", който се преобърна в река Волга с 200 души на борда. Съгласно правилата за безопасност плавателният съд е можело да поеме не повече от 120 души, но в случая 148 са били само туристите на борда. Досега са спасени 79 души - 50 пасажери, 23 членове на екипажа и шест души, които пътували без билет.
Инцидентът в неделя стана на три километра от брега, близо до селището Сюкеево в Татарстан, на около 800 км източно от Москва. Корабът потъна в една от най-широките зони на реката по долното й течение, информира БГНЕС.
Говорителят на министерството на извънредните ситуации на република Татарстан Марат Рахматулин е съобщил, че по време на потъването в музикалния салон вероятно са се намирали петдесетина деца. Сега водолазите опитват да проникнат там, добавя dnevnik.bg.
Въпреки неблагоприятните условия през нощта спасителите са се спуснали осем пъти под вода през нощта, като са видели трупове в ресторанта и трюма.
Спасителите оценяват шансовете да бъдат открити оцелели като минимални. Работата им е затруднена, тъй като течението върти потъналия кораб, а от резервоарите изтича гориво.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети