Крадци задигнаха дрънкалки и флумастери от детска градина

Десислава Панайотова-Янкова
09.06.2011
размер на текста:

Крадци посегнаха на детските играчки и музикални инструменти в ОДЗ „Св. Ана” в Сапарева баня, като влезли разбивайки една от вратите на първия етаж в най-отдалечената от улицата част на сградата. Извършителите са откраднали касетофон, акордеон, ксилофон, чинели, хармоники и дрънкалки, 25 химикалки и по 20 комплекта флумастери и пластелин.
Ръководството на забавачката предполага, че извършителите са деца, защото в стаята, от която е извършена кражбата е имало телевизор и други по-ценни вещи от задигнатите, но те са оставени непокътнати. Вратата, през която извършителите са проникнали вече е сменена, а от ръководството са се обадили на фирма, която да провери всички врати и прозорци на сградата.
„За жалост от крадци не може да се спасим, каквото и да направим. Лошото е, че новите врати и прозорци се отварят много по-лесно от крадците. В никакъв случай не става въпрос за забравена отключена от персонала врата, защото преди да си тръгнем проверяваме всичко по няколко пъти”, обясни заместник-директорът на „Св. Ана” Мария Стоянова.
За учителките най-тежкото е, че децата от групата, в чието помещение е извършена кражбата са тъжни и не разбират къде са инструментите и химикалките им.
„Засега се справяме, като другите групи отстъпват част от играчките си. Няма да търсим помощ от общината или родителите за закупуването на нови материали за работа, защото вече сме в летен режим на работа и ще изкараме с това което имаме до есента. Надявам се от полицията да успеят на намерят касетофона, защото той е основна част от работата ни всеки ден”, обясни още Стоянова.
Униформените пък са обещали да минават през детската градина по-често по време на обходите си.
Това не е първото посегателство от страна на крадци в ОДЗ „Св. Ана”. През гладните 90 години на миналия век персоналът водил героични битки за опазване на хранителните продукти, но въпреки това всяка седмица складовите помещения били разбивани. „Тогава са налагаше да тичаме до домовете си за продукти, за да сготвим менюто за деня. Ще се справим и сега, но тази кражба е страшна, не заради нанесената щета, а защото е посегнато на играчките на децата”, казва още заместник-директорът.
По случая в РУП-Дупница е образувано досъдебно производство.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети