Съден за хулиганство в Дупница свещеник избяга в Русия

Отец Светослав е обвинен от прокуратурата за заплахи, опит за побой и клетви срещу съседка, полицаи и кмета на село Пастра

Даниела Методиева
06.06.2011
размер на текста:

Обвиненият от прокуратурата в Дупница и отлъчен от църквата свещеник Светослав Христов, е успял да се спаси от българското правосъдие, като е забегнал в Русия. Това сочи справката, получена в прокуратурата в Дупница след поредното неявяване на заседание по делото, по което отец Светослав трябва да се изправи на подсъдимата скамейка за отправени заплахи, опит за побой и клетви срещу съседка, четирима полицаи и кмета на село Пастра. Въпреки, че държавното обвинение в Дупница определи поведението на отеца като отличаващо се с изключителен цинизъм, той е успял необезпокояван да замине за Русия, където имал дебели връзки и завидни доходи.
Името на отец Светослав Христов нашумя, след като през месец март прокуратурата в Дупница повдигна срещу него обвинение заради изключително цинични сцени, разиграли се на 22-и октомври 2010-а година при спор за имот със съседка. По време на спора, отец Светослав заплашил съседката си, че до пролетта ще умре, отказал да се подчини на полицейско разпореждане и отправял клетви към служителите на реда. В гнева си отец Светолсав се обърнал към тях с думите „Пикая ви на документите”, а когато кметът на селото Йордан Йорданов се опитал да се намеси, отчето отправило сексуални закани към дъщеря му. Дори и с подкрепление от още двама техни колеги, полицаите трудно озаптили отчето, който прекарал 10 денонощия в ареста на РУП-Рила.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети