Сменят уредбата на „Баня башъ” за по-ниски децибели

DenNews.bg
06.06.2011
размер на текста:

Само нова уредба може да гарантира намаляване на звука от проповедите и молитвите на софийската джамия „Баня башъ”, защото сегашната била остаряла и звукът й не подлежал на регулиране. Това стана ясна на среща между кмета на София Йорданка Фандъкова, вътрешния министър Цветан Цветанов и представители на Главното мюфтийство. След разговорите е взето решение за закупуване на нова уредба, обясни за БНТ секретарят на Главното мюфтийство Хюсеин Хафъзов.
Според него "Атака" не бива да приемат това развитие като собствен успех, защото мюсюлманите първоначално планирали да увеличат звука на високоговорителите на "Баня башъ" след инцидента от 20 май. Хафъзов заяви, че това щяло да се направи, защото вярващи от страната и близки балкански държави искали да подкрепят мюсюлманите в София, информира dnevnik.bg.
Миналата седмица главният мюфтия Мустафа Хаджи заяви, че звукът от петъчната молитва в столичната джамия "Баня Башъ" ще бъде намален, а пред ритуалния дом ще има хора единствено ако той е запълнен.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети