Юзеирови получиха регистрация на партията си в Белгия

DenNews.bg
06.06.2011
размер на текста:

На 27 юни предстои Върховният касационен съд да разгледа жалбата по отказаната регистрация на партия ОТОМАН, ръководена от двамата братя Юзеирови. Снимка: bTV

Партията Мюсюлман-демократичен съюз на братя Юзеирови получи официална регистрация в Белгия, издадена от съда в Антверпен. Председател на съюза в Росен Йорданов, популярен в България като Юзеир Юзеиров, съобщава „София прес", цитирана от news.bg.
Целта на МДС е да представлява всички европейски мюсюлмани и всички етнически малцинства.
Али Юзеиров заяви, че партията ще участва със собствени кандидатури на следващите избори за евродепутати. Според него тази регистрация е изключителен успех за демокрацията и е доказателство, че ЕС защитава правата на политическо самоопределяне, което би трябвало да бъде стандартна политика за всички страни-членки, включително и България.
Според последното преброяване в България живеят 1 700 000 мюсюлмани, от които над 500 хиляди не са турци, допълни Али Юзеиров. Надеждите на МДС са, че всички, изповядващи исляма, ще припознаят своята партия в новоучредената организация.
На 27 юни предстои Върховният касационен съд да разгледа жалбата по отказаната регистрация на партия ОТОМАН, ръководена от двамата братя Юзеирови.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети