Със закани за навиране под стола започна сесията в Дупница

Георги Пехливански от БСП нападна колегата си от „Атака” Методи Стойнев за честта на червения кандидат-кмет Станислав Павлов

Десислава Панайотова-Янкова
30.06.2011
размер на текста:

"Ами забранете ми да говоря де! Като не можете ще говоря, каза Методи Стойнев (вдясно). Снимка: dennews.bg

Грозна сцена откри днешното заседание на Общински съвет в Дупница. Съветникът от БСП Георги Пехливански се нахвърли със закани и обиди срещу колегата си от „Атака” Методи Стойнев, заради честта на червения кандидат-кмет и в момента общински съветник от ляво Станислав Павлов.

Пехливански беше бесен на колегата си от Атака и през цялата сесия се чудеше са какво по-напред да го жегне


„Ще те навра под стола! Ти кога ще престанеш да плюеш Дупница и партията?! Имаш си партия говори си за нея, защо се занимаваш с нас. Още веднъж, ако кажеш нещо ще видиш какво ще ти се случи”, изкрещя на Стойнев Пехливански още при влизането си в залата.
Повод за изблика стана участието на атакиста в сутрешния блок на една от националните телевизии при гостуването им в Кюстендил. Стойнев беше единственият представител от Дупница и използва момента за пореден път да обясни пред водещия Николай Бареков, че БСП в Дупница ще си понесе последствията от кандидатурата на Павлов, тъй като и неофициално той бил човек на Братя Галеви.
„Аз казах това което твърдя от години. Че Павлов е издигнат официално от БСП, но нали той разнасяше подписката за изваждането на Галеви от ареста, което означава че и те стоят зад кандидатурата му”, обясни от своя страна Стойнев.
На заплахите, че „ако още веднъж си позволи да коментира кандидата на БСП ще отиде на съд”, отправени от Пехливански на висок тон, атакистът отговори, че не се притеснява, тъй като изказването му не е обидно, а политическо.
Видимо афектиран до краен предел, Пехливански не се задоволи само с първата сцена, която разигра докато в залата все още бяха само част от общинските съветници и нападна Стойнев и на самата сесия, като използва словесния сблъсък между общинския съветник Първан Дангов и председателя на ОбС Явор Тодоров.
Двамата си размениха съвети за чест и морал, след забележката на Дангов и атакистите Милен Попов и Методи Стойнев, че Явор Тодоров води заседанието непрофесионално, като не дава възможност на кмета Атанас Янев да внася разяснения по дакладните.
Всъщност на цялото заседание нито веднъж не беше отговорено на въпросите за това какво и защо ще бъде продавано или защо трябва да се вземе едно или друго решение за бъдещето на общината. След изчитането на докладните от кмета Янев Тодоров даваше думата за въпроси и въпреки че такива имаше към гласуването се преминаваше без да се предостави нужното разяснение.
„Явно колкото повече наближава краят на мандата толкова повече властта започва да се държи безцеремонно и нагло. Нали в началото кметът казваше, че ще управялва прозрачно, а къде е сега тази прозрачност, като не искате да разясните на съветниците какво и защо се гласува. А г-н Тодоров мога да посъветвам да се държи поне малко по-възпитано”, каза от микрофона Дангов, наред с обяснението на отрицателния си вот. Той и двамата атакисти на няколко пъти гласуваха „против” и „въздържал се” именно, защото въпреки питанията им докладните не бяха разяснявани. „Ние не сме против развитието на общината, но искаме повече подробности, за да знаем какво гласуваме”, обясни и Попов.
На забележката на Дангов Тодоров пък с досада отговори, че „би се съобразил с критично мнение, но не и когато го казва г-н Никой”, уточнявайки че след като е напуснал кметския стол Дангов вече е г-н Никой.
„Това, че ако вие в Държавна сигутрност сте бил г-н Някой не ви дава право да се държите така”, отвърна и бившият кмет.
Въпреки негодуванието съветниците продължиха да прехвърлят докладните с бързо гласуване „за”.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети