Атакисти се жалят до Инспектората към ВСС заради отложеното извън съда дело за обида срещу Галеви

Даниела Методиева
29.06.2011
размер на текста:

Двамата съветници от Атака Милен Попов и Методи Стойнев внасят жалба до Инспектората към Висшия съдебен съвет заради отложеното извън съдебна зала заседание по делото за обида, което двамата водят срещу братя Галеви.
Днешното заседание, председателствано от съдия Йоланда Цекова, започна 5 минути преди насрочения час, а обяснението, което тя е дала на двамата атакисти е, че то така или иначе се отлага. Именно тези нейни думи са причината за внасянето на жалбата до Инспектората. Според Милен Попов, Методи Стойнев и техният адвокат Антон Сираков днешното заседание по делото за обида е било решено предварително, а не в съдебна зала, какъвто е редът. И посочиха като пример, че днес не е било задължително по закон присъствието на двамата обвиняеми, нито на техни адвокати, няма искане и за представяне на нови доказателства нито от една от двете страни.

Антон Сираков обясни, че преди 10 дни е внесъл уведомително писмо до съдебния състав, че двамата обвиняеми ще присъстват на делото срещу тях за организирана престъпна глупа и рекет днес в Софийския апелативен съд и че са знаели предварително за това. Според Сираков Пламен Галев и Ангел Христов са могли да изпратят други техни адвокати, тъй като Емил Велинов и Александър Райнов са ангажирани с тях в столицата. И двамата съветници от Атака и техният адвокат ще изискат и протокол от днешното заседание пред Софийския апелативен съд, от който да стане ясно, че делото там, насрочено за 9,30 ч. е било отложено и е приключило в 10 минути по-късно заради отсъствието на един от свидетелите, който е и граждански ищец. Според атакиситте и техния адвокат и обвиняемите и техните адвокати са имали предостатъчно време да стигнат до Дупница за заседанието и по делото за обида. Единственото обяснение, което имат Милен Попов и Методи Стойнев е, че Пламен Галев и Ангел Христов умишлено протакат делото, като единствената им цел е изтичане на 3-годиишния давностен срок. 
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети