Медиите бойкотират заседанието на гръцкия парламент

DenNews.bg
29.06.2011
размер на текста:

Съдбоносното заседание на гръцкия парламент, на което днес ще бъде гласуван дългосрочния план за строги икономии, няма да бъде отразено от голяма част от гръцките медии. Бойкотът е част от журналистическата стачка насрочена за днес.
Държавната и почти всички частни телевизии, държавната осведомителна агенция и информационни сайтове прекратиха предаванията си от 11 ч. до 15 ч местно време. Вместо новини каналите излъчват записани предавания. Гласуването в парламента е насрочено за 14 ч. местно време, информира БГНЕС.
46 души бяха ранени, а 14 арестувани при сблъсъци между протестиращите и полицията в центъра на Атина.
До късно през нощта полицията за борба с безредиците се опитваше да се справи с младежи, които хвърляха камъни и запалителни бомби в центъра на гръцката столица. Униформените използваха сълзотворен газ и звукови гранати.
Междувременно днес продължава започналата вчера 48-часова обща стачка. Не работят банки, пътническите фериботи, общественият транспорт в столицата Атина, с изключение на метрото. Отменени са много полети заради стачка на авиодиспечерите. Не престават и безредиците в столицата.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети