Въвеждат дрескод в затвора Райкърс, чийто клиент бе шефът на МВФ

dennews.bg
29.06.2011
размер на текста:

Дрескод за посетителите по време на свиждания ще бъде въведен в известния американски затвор Райкърс в Ню Йорк, чийто клиент наскоро бе и шефът на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан.
Всичко това се прави с цел да не бъдат допускани оскъдно облечени посетители, като се отнася най-вече до представителките на нежния пол. Поради тази причина от ръководството на затвора вече са купили 750 яркозелени тениски с размер ХХL, за да бъдат прикрити примамливите извивки на женските тела. А целта е ясна-да се запази здравата среда в затвора и да не се изнервят мъжете в раирани дрехи при вида на красиви дами.
"Ако посетителите се обличат провокативно, това може да предизвика верижна реакция сред затворниците", обясни Шармън Стейн, говорителка на департамента.
Новите дрехи за посетители имат за цел и да се избегнат коментарите по отношение на дамите, които често предизвикват остра реакция от страна на техните близки затворници и водят до насилие.
В правилата на затвора е записано, че дрехите на посетителите не трябва да бъдат прозрачни, а полите да не разкриват много от краката.
От друга страна правилата на затвора забраняват и прекомерното обличане, което умело би могло да се използва и за прикриване на контрабанда. Правилата забраняват и прекаленото обличане, което може да се използва за прикриване на контрабанда. Главата може да бъде покрита само по религиозни причини.
Нарушаването на тези правила бе причина посетители да не бъдат допускани на свиждания. С въвеждането на дрескода, това ще отпадне.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети