Ядрена лаборатория в САЩ е застрашена от пожари

dennews.bg
27.06.2011
размер на текста:

Ядрената лаборатория в Лос Аламос в САЩ, в която бе създадена първата атомна бомба, е застрашена от бушуващите горски пожари, обхванали 1 400 хектарасъобщава news.bg.
Говорителят на лабораторията Джеф Бъргър изрази своето безпокойство от ситуацията, защото огънят приближава сградата с много бързи темпове,. Неговата надежда е бушуващата огнена стихия да бъде овладяна преди да стигне до сградата на лабораторията. Извънредни екипи вече са включени в действие, те следят за ситуацията на ключови места и наблюдават състоянито на апаратурите и материалите, увери Бъргър.
Ръководството на лабораторията е било принудено да затвори временно и да предприеме незабавни действия, за обезопасяване на радиоактивните материали, Заради огнената стихия ръководството на лабораторията я затвори временно и взе спешни мерки за защита на всички радиоактивни и други опасни материали, съобщава Ройтерс.
Бушуващите пожари в близост до ядрената лаборатория са принудили властите да предприемат спешни мерки за евакуирани на хората, жовеещи в опасен периметър до огнената стихия. Тя бе определена от говорителя на горските служби като опасна не само от регионален, но и от национален мащаб
Стотици пожарникари се борят с 41 големи пожара в САЩ, отбелязва агенцията, позовавайки се на Националния информационен център по пожарите.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети