Шофьор и полицаи се стреляха в Сандански

dennews.bg
23.06.2011
размер на текста:

Снимка: БГ НЕС

Шофьор и полицаи се стреляха в Сандански тази нощ. Срещу собственик на автомобила Иван Чангов, който е възпроизвел изстрел и е улучил в рамото полиция Ивайло Балджанов, се води вече разследване за опит за убийство на длъжностно лице. Досъдебно производство е започнато и срещу колегата на простреляния полицай Атанас Коцев, който е прострелял Иван Чангов в корема, информира news.bg.
От пресцентъра на МВР съобщават, че тази нощ към 23.50 часа служител на РУП-Сандански и негов колега, които не били на работа, забелязали, че БМВ с висока скорост е навлязло в пешеходната зона, създавайки реална опасност от пътен инцидент за хората. Полицаят веднага подал сигнал в дежурната част, минути след това пристигнал автопатрул, който спрял шофьора на автомобила -41 –годишният И.Ч. Той бил отведен в управлението за съставяне на акт за нарушението. На излизане от там нарушителят съзрял полицая и докато отивал към паркираната си кола започнал да го обижда и псува. Минути по-късно се върнал обратно – този път в ръцете си носел пистолет, който насочил към служителя на реда. Независимо от предупрежденията, стрелял и го ранил в рамото. Последвали команда да хвърли оръжието, изстрел във въздуха, но когато И.Ч. не се подчинил и дори насочил оръжието към останалите униформени, което наложило те да използват служебното си оръжие. И.Ч. е ранен в областта на стомаха, откаран е в болница и след операция е оставен за лечение. На пострадалия полицай е оказана медицинска помощ и е транспортиран до МВР-болница в София. По случая е заведено следствено дело.
Разследването по случая се води от прокуратурата в Благоевград. Прокуратурата в Благоевград . Разследването е срещу Иван Чангов за опит за убийство за длъжностно лице - полицай Ивайло Баладжанов. В хода на разследването ще се преценява дали действията на полицая Атанас Коцев, прострелял шофьора, са били правомерни.
Наказанието, което се налага в случая, е лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на обжалване.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети