„Напоителни системи”-Дупница от март без заплати

Учители от детски градини не са получавали полагащото им се облекло за следващата 1 година

Даниела Методиева
23.06.2011
размер на текста:

Близо 1 900 дупничани са подкрепили подписката за законодателни промени в областта на трудовото право. Снимка: dennews.bg

Служители от „Напоителни системи” в Дупница от месец март
не са получавали заплати. Учителите от детските градини както в община Дупница, така и в Сапарева баня все още чакат полагащото им се работно облекло за следващата 1 година в размер на 240 лева. За това са алармирали членове на КНСБ по време на късна визита в Дупница снощи на президента на синдиката Пламен Димитров във връзка с течащата в момента подписка за законодателни промени, които реално да гарантират прилагането на основните трудови, социални и синдикални права. Само за ден вчера в Дупница подписката бе подкрепена от 439 дупничани, отделно още 1 400 подписа са събрани по предприятията.
На среща с Пламен Димитров педагози от детските градини в Дупница и Сапарева баня са се оплакали, че някои от тях вече половин година чакат да си получат полагащото се работно облекло. То се дава за период от една година от момента, в който се предостави за ползване. Това означава, че изтеклите 6 месеца, в които педагозите не са получили полагащото им се, се губят. Следващият период от 1 година се брои от момента, в който получат работното облекло. Тъй като трудовите договори с тях са сключвани в различни месеци, някои от педагозите чакат още от месец декември.
Що се отнася до проблема със заплатите в Напоителни система в Дупница, част от работниците и служителите са получавали минимални аванси в рамките от 50 до 100 лева, но от месец март не са взимали целия размер на пологащото им се възнаграждение по трудов договор.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети