РЗС подхвана Кабинета, иска нов вот на недоверие

dennews.bg
20.06.2011
размер на текста:

РЗС започна кампания по набиране подписи за внасяне на нов вот на недоверие срещу кабинета, съобщава news.bg.
Основанието за събирането на подписи е следното: „Провала на правителството в политиката за противодействие на корупцията, контрабандата, наркотрафика, организираната и битовата престъпност и неприемането на Република България в Шенгенското пространство, както и заради злоупотреба с власт и недопустимо вмешателство в съдебната система".
Депутатите от партията на Яне Янев са убедини, че при подобна формулировка е възможно към подписката да се присъединят и останалите парламентарни сили, дори и независими депутати. Нещо повече, от РЗС са сигурни, че дори и по-разумните представители от управляващата ГЕРБ биха се замислили дали лоялността към партията трябва да стои винаги над съвестта им.
Депутатите от РЗС дори са склонни да преотстъпят правото на изготвяне на мотивите за вота и от други партии, а не непременно от тях като инициатори. Даже не държат да бъдат и модератори на дебатите в залата.
Ние сме открити за предложения както по отношение на формулировката, така и по отношение на мотивите, но сме категорични, че този вот не търпи каквото и да било отлагане, се казва още в писмото.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети