Депутати избягаха с лодка от обичта на народа

DenNews.bg
02.06.2011
размер на текста:

Движението на „обезпокоените граждани" възникна през май в социалната мрежа в интернет. Снимка: AFP

Група гръцки депутати са били принудени да изягат с лодка от обичта на народа, изразена в спонтанен протест пред прозорците на ресторант, където народните избраници и представители на чужди парламенти вечеряли в чест на представители на Комисията по мигранти и бежанци към Съвета на Европа, информира РИА Новости, цитирана от news.bg.
Комичната ситуация се разиграла на остров Корфу.
От движението на „обезпокоените граждани", които смятат, че за финансовите проблеми на Гърция са виновни нейните политици, са обсадили ресторанта и са скандирали оскърбителни думи срещу гостите, като са хвърляли и камъни към прозорците на ресторанта. Уплашени от атаките на протестиращите, депутатите са успели да се измъкнат с лодка, която се намирала близо до брега.
Във вторник тази седмица хиляди протестиращи обградиха гръцкия парламент и полицията трябваше да се намеси, за да изведе от сградата намиращите се там депутати и парламентарни служители.
Движението на „обезпокоените граждани" възникна през май в социалната мрежа в интернет и вече демонстрира способността да събира на улиците на гръцките градове десетки хиляди протестиращи.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети