Тенчо Попов съди България в Страсбург

DenNews.bg
02.06.2011
размер на текста:

МВР не установи насилие при ареста на Тенчо Попов. Снимка: БТА

След като се посмял на вътрешния министър Цветан Цветанов, бившият главен секретар на Министерство на финансите Тенчо Попов е решил да съди България в Страсбург за начина по който беше арестуван. Това стана ясно след заседанието на Софийския градски съд по делото за даване на подкуп срещу Попов, Николай Цонев и Петър Сантиров, информира dnes.bg.
Проверка на МВР установи, че в действията на полицаите при задържането на Попов не е използвано насилие, макар че на кадри от охранителни камери се вижда как униформени стъпват върху ръцете на поваления по очи арестант и се снимат с него.
Тенчо Попов днес коментира, че са смехотворни изявленията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че арестът му е бил като този на бившия шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан.
"Никога не съм искал да съдя държавата за този арест. Единственото, което исках, е след като е толкова видно какво се случи, някой да каже: "Превишихме си правата, съжаляваме", коментира Попов. Той е категоричен, че по време на ареста му спецполицаите не са информирали, че се провежда акция, което е видно и от записите.
Днес трябваше да се проведе поредното заседание по делото за подкуп, но процесът бе отложен за октомври.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети