Наш лекар лежал в либийски затвор за шпионаж

DenNews.bg
17.06.2011
размер на текста:

Снимка: corbis

Министърът на външните работи Николай Младенов съобщи днес по време на парлементарния контрол, че български лекар е лежал над 2 месеца в либийски затвор по подозрения в шпионаж и подривна дейност срещу либийските власти.
Младенов съобщи за случая еднва днес, когато д-р Атанас Кръстев е освободен.Той, съпругата му и 1-месечното им бебе вече са в Тунис, на път за България, но обвиненията срещу българина не са оттеглени.
Николай Младенов благодари от трибуната на НС на всички, които дискретно са работили, за да помогнат на семейството случаят да не се превърне в сага.
Доктор Кръстев работил от години в Либия и бил завеждащ ортопедичното отделение в болницата в град Мсалата, съобщи БТА. Първоначално е бил отведен за справка след проверка на компютъра му и обиск, при който е установено, че има снимки, които според разследващите са давали основание да се смята, че целят дискредитиране на режима налибийския диктатор Муамар Кадафи.
Посолството ни е било осведомено за случая инцидентно едва на 2 април и са предприети незабавни действия.
Български лекари и медицински сестри продължават да бъдат на територията на Либия и да изпълнява задълженията си, отбеляза министър Младенов. Той отбеляза, че тези, които искат да напуснат Либия, трябва да го направят максимално бързо, информира bTV.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети