Московски чисти Автомобилна администрация от шефовете

DenNews.bg
16.06.2011
размер на текста:

Ивайло Московски

Транспортният министър Ивайло Московски ще изпълни заканта си от снощи и цялото ръководство на Автомобилна администрация към Министерство на транспорта ще бъде освободено.
В деня на национален траур в пемет на жертвите на зверската катастрофа на АМ „Тракия”, станала през нощта на 14 срещу 15 юни, транспортният министър обяви още, че ще бъдат предложени законодателни промени, които да въведат ограничение за възрастта на автобусите. Ще се въведе и видеонаблюдение за всички технически прегледи, обеща Московски, цитиран от bTV.
В момента изпълнителен директор на Автомобилна администрация е Симеон Арнаудов. Той и двамата му заместници ще се разделят с постовете си.
Уволнен е и директорът на Автомобилна администрация – Бургас, посочи още министърът.
На фона на метлата завъртяна от Московски, лидерът на "Атака " Волен Сидеров подкани за неговата оставка. По думите на депутата Московски трябва да отговори защо у нас продължават да се издават лицензи за превози на "съмнителни, а може би и криминални турски фирми". Според него трагедията е можело да се избегне, ако Министерство на транспорта си е гледало работата.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети