Сините спряха от ефир парламентарното увеселение в деня на траур

DenNews.bg
16.06.2011
размер на текста:

Сергей Станишев обвини правителството, че се е скрило зад деня на национален траур.

Лидерът на БСП Сергей Станишев и разлютените му съпартийци обвиниха управляващите от ГЕРБ, че са използвали цинично трагедията с преобърналия се автобус и загиналите 8 души и деня на национален траур, за да скрият дебатите по вота на недоверие на правителството.
Днес, за пръв път в най-новата политическа история на България дебатът не беше излъчван директно по националните медии именно заради деня на национален траур, информира БГНЕС.
Дебатите все пак започнаха в отсъствието на премниера Бойко Борисов и депутатите от „Атака”, чието последно решение беше да не влязат в залата.
Михаил Миков от БСП предложи традиционното пряко излъчване на дебатите по БНТ и БНР все пак да има. Депутатът от Синята коалиция Асен Агов обаче веднага излезе с контрапредложение "увеселението вот на недоверие" да не се излъчва в деня на национален траур, съобщава още news.bg.
След като предложението на сините беше прието те напуснаха залата. Преди това съпредседателя на Синята коалиция Мартин Димитров прочете декларация, в която се казва, че със своята некомпетентност ГЕРБ я докараха дотам, че левите да искат вот на недоверие срещу тях с десни аргументи. „Поведението на левите с този вот на недоверие пък е лицемерие, защото те знаят добре съотношението на силите в парламента. Смятаме, че откритият граждански вот ще е през октомври. Сега оставаме на управляващите от ГЕРБ, на БСП и ДПС да спорят кой е по-виновен за кризата в България”, заключи синият лидер.
А останалите в залата наистина се нахвърлиха настървено в критика и защита за управлението.
Вотът на недоверие ще бъде гласуван утре по обед.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети