Координаторът по европроекти в Кочериново хвана самолета за Швейцария

Според мълвата Райна Стойчева започнала да урежда документите си още след първата полицейска акция в общината през есента

Десислава Панайотова-Янкова
14.06.2011
размер на текста:

Стойчева водеше и протоколите от заседанията на ОбС.

Координаторът по европроекти в община Кочериново Райна Стойчева хвана самолета за Швейцария. Според запознати отпътуването й е бягство от постоянните разпити и справки в прокуратурата заради образуваните досъдебни производства срещу отстранения кмет Костадин Катин. Както е известно, част от сигналите и проверките срещу него са именно за нарушения по европейските проекти, които общината е изготвяла в неговия мандат, включително и окончателно спрения проект „Регионално депо-Кочериново”.
Пак според източници на dennews.bg ,Стойчева е започнала да подготвя заминаването си зад граница още след първата полицейска акция в общината, когато тя беше сред първите разпитани, а кабинетът й в ОбА сред стриктно обискираните.
Стойчева е заминала за Швейцария, където живее дъщеря й в края на месец май, като не е напуснала работата си в общината, а е взела неплатен отпуск.
Освен като координатор по европейските проекти, Стойчева изпълняваше функцията и на секретар на ОбС и водеше протоколите от заседанията на местния парламент. Заради заминаването й пред провал беше последната сесия, тъй като нямаше техническо лице, което да подготви докладните. Все пак на последното си заседание народните избраници определиха до завръщането на Стойчева технически секретар на ОбС да бъде Таня Чолакова.
Междувременно по предложение на изпълняващия длъжността кмет Иван Минков, ОбС прие нова структура на администрацията, като беше съкратена длъжността главен експерт „Земеделие и гори, опазване на общинската собственост”, която беше заемана от сочената за близка на Костадин Катин Стефка Гьорова. Тя беше и сред присъстващите на събранията на общинската структура на СДС, на които бяха приети нови членове на партията, а Катин номиниран за кандидат за кмет.
Наред със съкращаването на длъжността на Гьорова, предстои назначаване на строителен инженер. До момента общината е работила без такъв, въпреки че за издаването на всички документи за строителство и проекти е необходимо съгласуване с инженер.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети