Възпитаниците на гимназия „Христо Ботев” в Дупница най-добри в областта на държавния изпит по математика

Даниела Методиева
10.06.2011
размер на текста:

Възпитаниците на гимназия „Христо Ботев” в Дупница са най-добри област Кюстендил на държавния зрелостен изпит по математика с общ успех 5,83. Това сочат официалните резултати, които вече са публикувани на сайта на Регионалния инспекторат по образование. След тях се нарежда Природоматематическата гимназия в Кюстендил с успех 5,76.
Двете училища си разменят местата при класирането на изпита по български език и литература, където дупничани са на второ място с успех 5,28, а техните връстници от областния град на първо място с обща оценка 5,45.
В общата класация за успех на зрелостниците тази година гимназия Христо Ботев се нарежда на трето място с оценка 5,1, след Природо-математическата и езиковата гимназия в Кюстендил които имат среден успех съответно 5,54 и 5,22.
От явилите се зрелостници отлични оценки по математика имат 389, като пълните шестици са 50, с оценка много добър са 640 изпитани. Най-голям брой- 705 гимназисти са с оценки добър, 468 са показали знания за оценка среден, а двойките са 187.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети