Фалстарт на търга за черешовите масиви в Бобошево

Даниела Методиева
05.05.2011
размер на текста:

С фалстарт започна процедурата за провеждане на търг за отдаване на черешовите масиви в Бобошево под аренда. Нито един кандидат не купи тръжни документи и това принуди общинското ръководство да прибегне до трика с удължаване срока на договора с бъдещия арендатор от 1 на 3 години. Сега очакванията на екипа на кмета Крум Маринов са на насрочения нов търг на 9-и май да се явят участници. С удължаване на срока на договора надеждата на местната управа е да се предизвика интерес от страна на бизнесмени. От друга страна се цели бъдещите арендатори да бъдат и по-грижовни. Практиката досега беше по време на брането на черешите да се цели по-бързо прибиране на реколтата за сметка на съсипването на дръвчетата. Предложените от кмета на Бобошево цени за наем на масивите са доста атрактивни. Така напимер за 62 декара в 1.Местността “Тренови кошари”, началният размер на годишния наем е определен да бъде 1 869.46 лв. В местността “Въртен камък”, за площ 33,850 дка. Първоначално определения размер на годишния наем е 1 334.67 лв.
Миналата година черешовите масиви бяха отдадени под аренда на Димитър Капланов, който е подсъдим за побой над Йордан Костов- Джоко при спор за изкупната цена на черешите.
Любопитното бе, че за наддаването в Бобошево подаде документи и самият Йордан Костов-Джоко, но не се яви на отварянето на офертите.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети