Шофирането в България три пъти по-опасно от войната в Афганистан

DenNews.bg
03.05.2011
размер на текста:

Шофирането по пътищата в България е три пъти по-опасно, отколкото да воюваш в Афганистан.
Това каза пред БНТ директорът на Военномедицинска академия генерал Стоян Тонев.
Според него инцидентите в нас се дължат на манталитет и на второ място до липса на контрол. Контролът, според ген. Тонев, не се изчерпва само със задълженията на КАТ и на полицията, а по-скоро контрол на всички етапи, от които се смята, че зависи войната по пътищата. Обучението на шофьорите, дупките по пътищата са част от този контрол, според директора на ВМА.
"На всеки му прави впечатление като се прибира вечер от Македония и от Гърция, като влезеш в България даже и българин трудно се ориентира – няма табели, няма осветление", даде пример ген. Тонев. Американските военни, които са изпратени на обучение у нас, не стрелят толкова, колкото карат по нашите пътища, за да са обучени как да карат при военни условия, заяви ген. Стоян Тонев.
В четвъртък на фасадата на ВМА ще заработи светлинно табло, показващо жертвите по пътищата на България, които ще се сравняват с жертвите при военните действия в Ирак и Афганистан. Инициативата е на МВР в лицето на КАТ и на Министерството на отбраната в лицето на ВМА, припомня БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети