ОбС опрости 12 бона за смет на училище в Сапарева баня

Десислава Панайотова-Янкова
26.05.2011
размер на текста:

На уникална сесия само с един глас „въздържал се” при разглеждането на всички докладни от дневния ред, общинските съветници в Сапарева баня свалиха от и без това крехките бюджетни плещи на местното ОУ „Христо Ботев” налог от 12 000 лв. за смет.
Без дума против и наченки на дебат 12-те народни избраници присъстващи в залата взеха решение училището да бъде освободено от такса „смет” за годината, раздута до непосилните 12 000 лв., заради наличието на плувен басейн в школото. Именно новата придобивка вдигнала данъчната оценка на сградата и таксата към местната хазна. От самият данък „сгради” училището също в освободено.
На днешната сесия съветниците дадоха съгласие за започване на укрепване на свлачищен участък на пътя за хижа „Пионерска”. Средствата за него-290 000 лева вече са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
Проблемният участък се намира при началната станция на лифта за хижа „Седемте рилски езера”, а свлачището се задейсвта при проливни дъждове и снеготопене.
„Този проблем се дължи на строежа на деривация „Джерман-Скакавица” през 1995 г., въпреки че някои еколози казват, че проблемът се дължи на лифта:, уточни кметът Сашо Иванов.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети