С глоба от 1 000 лв. приключи делото срещу полицай за кражба на джип от управлението в Дупница

Милен Миланов чака и решението на Върховния административен съд за дисциплинарното си уволнение

Даниела Методиева
26.05.2011
размер на текста:

Милен Миланов (вляво) с адвоката си Валентин Стефанов. Снимка: dennews.bg

С административно наказание глоба от 1 000 лв. приключи делото срещу постовия полицай Милен Миланов от Дупница за кражбата на луксозен джип БМВ Х5 от двора на управлението в града. Това наказание бе наложено от Дупнишкия районен съд, който освободи от наказателна отговорност Милен Миланов, който застана пред Темида като единственият обвиняем за скандалната кражба на арестувания джип от двора на полицейското управление в Дупница миналата година на 10-и юли през нощта. Съдията по делото Мая Гиздова му наложи глобата заради непредпазливост по време на изпълнение на служебните задължения.
Делото срещу Милен Миланов бе заведено в Дупнишкия районен съд, след като директорът на Областната дирекция на полицията комисар Георги Джоглев внесе преписка в прокуратурата за започване на разследване срещу Милен Миланов, преди да приключи проверката на дисциплинарната комисия. На 16-и август директорът на Областната дирекция на полицията издаде заповеди за дисциплинарно уволнение на Милан Миланов и на колегата му Николай Наков, който в нощта на кражбата е бил оперативен дежурен. След като приключи разследването прокурор Мария Кожухарова повдигна обвинение срещу Милен Миланов по член 388 от Наказателния кодекс за нарушаване на служебните задължения по непредпазливост, от което са произлезли вредни последици.
С порицание бяха наказани полицейските инспектори Асен Несторов и Борислав Стойков. Писмени предупреждения за пропуски при изпълнение на служебните задължения получиха командирът на отделение към сектор „Охрана на обществения ред” Емил Чорбаджийски и главен полицай Таню Кюркчийски, командир от същото отделение.
Все още не е приключило и второто дело, което води Милен Миланов срещу заповедта за дисциплинарното му уволнение. Разрешаването на казуса е в ръцете на магистратите от Върховния административен съд. В мотивите си за обжалването Миланов изтъква безупречната си работа през 12-те години, в които е работил под пагон, за което има 6 награди за отлична служба и няма нито едно нарушение.
Скандалната кражба на луксозното возило на 10-и юли през нощта стана ден, след като то бе арестувано заради съмнение за пренабити номера. Зад волана му бе дъщерята на колега на Милен Миланов от Криминална полиция в Дупница Валери Тодоров - Моника Тодорова. Няколко часа след изчезването автомобилът бе открит изоставен в Ихтиман. Тогава се оказа, че е бил отключен с оригинални ключове и е бил отмъкнат за броени секунди.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети