Пияни немци платиха откуп за отвличане с такси

DenNews.bg
24.05.2011
размер на текста:

Немски туристи в Слънчев бряг се убедиха, че България не е само страна за алкохолен туризъм, но и колумбийски отвличания. Двама 19-годишни младежи от Германия станали жертва на отвличане срещу откуп от страна на таксиметров шофьор и негов познат.
Около 4:30 часа на 23 май, двама 19-годишни германски граждани решили да се приберат с такси в хотела си в Слънчев бряг след стабилен запой в местна дискотека. В колата освен тях и шофьора, имало и още един мъж.
На слизане той задържал едното момче и поискал от другото да донесе сумата от 200 евро, за да бъде освободен приятелят му. Туристът изпълнил нареждането на „похитителя" и след плащане на сумата германците се прибрали в хотела, информира news.bg.
Около 17:00 часа те вече били в състояние да се оплачат в районното управление в Несебър, където започнала работа по случая. Униформените издирили таксиметровия автомобил „Шевролет Калос" с бургаска регистрация и открили шофьора му - 25-годишният С.С. от Поморие. Той направил пълни самопризнания и предал част от "откупа".
Разследващите установили, че другият участник в „ареста" на немския турист е 29-годишният Х.М., от същия град. Той все още се издирва.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети