70 каракачанки от цяла България се състезаваха за първите места на изложба в Дупница

7-годишният ветеран Мечо от Калофер пребори всички и бе избран за най-красивото куче

Даниела Методиева
22.05.2011
размер на текста:

70 каракачански кучета от цяла България се състезаваха за първите места на изложба, която се проведе край Дупница. Чистокръвните четириноги и техните стопани показаха най-доброто от себе си, за да заслужат благоволението на журито.
Може да се каже, че конкурсът в Дупница вече си има и своя история. Участниците от миналата година Люлинтопо и неговата половинка Оксана вече имат поколение и техните стохани вече се грижат за 5 малка кученца на 30 дни и то обясними причини Оксана тази година не дойде за конкурса, а Люлинтопо влезе на ринга със собственика си Мирослав.
Още един познайник от миналата година се включи в днешната надпревара- дупнишкият Рамбо, който взе участие в клас „Ветерани” и за разлика от миналата година сега беше доста кротък.
Ветераните първи получиха наградите си, а първото място бе отредено на 7-годишният Мечо от Калофер. Макар и един от най-възрастните участници, той впечатли журито и с отличната си физика и мускулна маса, което го направи и победителят на конкурса тази година за всички класове. Председателят на журито Светлин Стоев, който е почетен председател и основател на Международната организация „Каракачанско куче” го оцени по достойнства и бе впечатлен най-вече от мощната физика на Мечо.
Неговият собственик Мирослав Докторов, който е военен обясни, че за пръв път участва в конкурс, а Мечо го взел преди 2 години от един овчар от Северна България.
И едно наистина страховито участие имаше на днешния конкурс за каракачанки, и това бе пробването на захапката. Един от членовете на журито въоръжен със здрава ръкохватка пробваше реакциите на кучетата. Заслужено наградата отиде в 3-годишната каракачанка Данаил от Варна, който дори успя да измъкне от ръката на съдията предпазната ръкохватка.
В клас открит първото място бе отредено на каракачанката Муртап, при женските то се падна на Съмна. А при най-малките златният медал отиде при кученцето Ранко.
И докато ветераните и каракачанките в класовете интермедия и отворен показваха своите качества на ринга, най-малкият участник се готвеше за първата си изява. Това бе едва 3-месечната каракачанка Тара от Дупница, чийто собственик Мартин Александров я готвеше за участието й.

Повече от днешния ден на конкурса за каракачански кучета в Дупница, можете да видите в рубриката ни Денят в снимки.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети