НОИ праща 38 хил. българи на евтини спа процедури

dennews.bg
02.05.2011
размер на текста:

Националният осигурителен институт от днес ще праща работещите на евтини почиви по програмите за профилактика и рехабилитация. 38 000 заети българи могат да се възползвта от тази екстра, като изискването е те да са плащали редовно здравните си осигуровки през последната половин година. Ако то е изпълнено, то изборът е между 43 санаториума, в които одобрените ще могат да почиват 10 дни.
Работещите, които имат право да се възползват от евтините почивки, трябва да подадат и съответните документи преди датата, посочена за начало на процедурите. Необходими са
направление от личния лекар, издадено максимум месец преди това, необходимата медицинска документация за здравния проблем, и удостоверение за платени здравни осигуровки.

В сайта на НОИ е качен списък на заболяванията, за които важи програмата.
Тя е достъпна и за пенсионери, които още работят и се осигуряват, както и за хора с инвалидна пенсия, които не са навършили години за пенсия.
Всички санаториуми са разположени в райони с лековити минерални води. От програмата са изключени частни хотели поради съмнения за корупция.
"Спа" пакетът включва безплатни нощувки и до четири процедури на ден и по 5 лв. за храна на ден, като желаещите могат да си доплащат.
Резервациите за съответния санаториум се правят по телефон или електронна поща.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети