Липса на сертификати спъна работата на клиничната лаборатория в общинската болница в Дупница

Даниела Методиева
02.05.2011
размер на текста:

Според д-р Таушански новите изисквания са абсурдни. Снимка: dennews.bg

Липсата на нови сертификати спъна работата на клиничната лаборатория в общинската болница в Дупница, която обслужва и пациентите към нейния медицинския център.
Въпреки, че в продължение на години до миналата седмица в тази лаборатория се обслужваха и лежащо болни пациенти и такива, изпратени с направления от личните лекари и специалистите, ново изискване на Здравната каса за набавяне на отделни сертификати ограничи достъпа там.
Досега такова изискване не беше поставяно, а според управителя на общинската болница в Дупница то е и абсурдно. Това е така, защото на практика лабораторията и към общинската болница и към медицинския център е една и досега обслужваше и лежащо болните пациенти и тези, дошли с направления от джипита и специалистите към центъра, чийто управител е гинеколога д-р Борислав Попов. Сега, с новите изисквания на Здравната каса, новото е единствено набавянето на нови документи, което е свързано и с внясането на пари. На практика нито се изисква нова апаратура, нито някакви други консумативи. Трябва да бъдат изпратени нови проби в референтни лаборатории и след сравняването им да бъдат издадени отделни сертификати за лабораторията. След като се набавят, клиничната лаборатория ще започне отново да обслужва пациентите от медицинския център и тези, изпратени от джипита.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети