Голям обществен трезор е обран в София

dennews.bg
02.05.2011
размер на текста:

Районът е отцепен и се извършва оглед. Снимка: news.bg

Голям обществен трезор е бил обран около 02.00 часа тази нощ в центъра на София, на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" 14, съобщава news.bg.
От пресцентъра на МВР съобщиха, че сигналът за инцидента е получен рано тази сутрин в столичната полиция. Първоначално на тел. 112 е съобщено за нападение в помещенията на обществен трезор на бул. „Евлоги Георгиев”. Екипи на СДВР се отправили към адреса, където установили, че трезорът е атакуван. Районът веднага е заграден, пристигнала е група за оглед.
Установеното по първоначални данни: по данни на охранителите по-рано през нощта, към 2 часа, в трезора дошли двама, които се представили за клиенти. Те не били въоръжени и са пропуснати да влязат в обществения трезор, който работи денонощно. Минути по-късно единият охранител е набит и вързан, а малко по-късно е обезвреден и вторият, когото нападателите също вързали и затворили в отделно помещение. Така те не успели да подадат сигнал с паник - бутона.Чак след 6 часа единият от тях позвънил на телефона за спешни случаи. С пристигането на полицаите един от охранителите е откаран за преглед и оказване на медицинска помощ.
Огледът на мястото на инцидента продължава.
От „Пирогов" съобщиха, че пребитият В.Б. на 56 г. е приет в Клиниката по неврохирургия с мозъчно сътресение имножество контузии по лицето и главата. Няма опасност за живота му.
Направен бе оглед на мястото. Пред трезора дойдоха и много от клиентите, които бяха разпитани, най-вече с цел изясняване на начина, по който се осъществява работата с клиентската мрежа.
Собственик на трезора е 51-годишният Борислав Ралчев, който го създал още през 1991-1992 година. Ралчев е давал 2,4% лихва на месец, като хората са давали парите без документ. През всичките години досега не е имало оплаквания от него, но преди около 6 месеца Ралчев спрял да си вдига телефона, спрял да дава парите на хората. Около 20 души са се опитали да го подведат под отговорност.Борислав Ралчев по документи е фалирал бизнесмен, скредит от около 1 милион лева.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети