20-годишен потроши съселянин заради две разорани бразди

Огнян Мантаров от Овчарци е със счупена ръка, комоцио и насинено око, биячът Емил Туйов в ареста, свидетели получили амнезия

Даниела Методиева
02.05.2011
размер на текста:

Огнян Мантарков е на системи в хирургично отделение на общинската болница в Дупница. Снима: dennews.bg

20-годишният Емил Туйов от село Овчарци потроши своя съселянин Огнян Мантарков заради две разорани бразди на межда. 63-годишният мъж лежи в хирургично отделение на общинската болница в Дупница със счупена лява ръка, насинено око и с комоцио. Посочените за свидетели на побоя не смеят да дават показания в полицията, като се оправдали с това, че нищо не са видели. Според пострадалия причината е в това, че Емил Туйов е много агресивен и хората се притесняват да не си изпатят от него.
Побоят е станал вчера, като 3 дни преди това младият мъж е отправял заплахи към по-възрастният си съселянин, че ще си изпати заради това, че си е позволил да разоре межда, на която стопани от село Овчарци връзвали добитъка си на паша.
Двамата се срещнали вчера извън селото, като Емил Туйов ударил на няколко пъти Огнян Мантарков и си продължил. По-тежките удари младият мъж нанесъл час по-късно, когато отишъл в дома на съселянина си, извикал го отвън, повалил го на земята и започнал да го рита. Когато бития се съвзел, вече имало линейка и полиция.
Не знам в каква държава живеем, щом заради две разорани бразди някой може даже и да те убие. Всичко тръгна оттам, че докато орах нивата си миналата седмица, реших да разора и междата, за да не може животните, които хора от селото си връзват там, да съсипват реколтата ми. Още същия ден при мен дойде Емил и започна да ме заплашва. После разбрах, че се е хвалил и пред съселяни, че ще ме пребие. Когато вчера ме нападна първия път, му обясних, че няма повече да ора там и че ще се разберем. Но нещата не приключиха до там и сега аз съм в болница. Лошото е, че никой от хората, които станаха свидетели на побоите, не искат да дават показания. Първият път с мен беше Георги Джаджаров, а втория път снаха ми и нейна приятелка. Сега ще заведа дело срещу него, защото той може да посегне и на някой друг така, обясни пред dennews.bg пребития мъж.
От информацията, подадена от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстендил, побойникът е задържан за 24 часа в ареста, срещу него е образувано досъдебно производство.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети