Басейнова дирекция запечати опасния водоизточник в с. Фролош

Десислава Панайотова-Янкова
17.05.2011
размер на текста:

Тази вода вече няма да тече към чешмите във Фролош.

Експерти на Басейнова дирекция запечатиха незаконния водоизточник в кочериновското село Фролош, за чиято опасна вода и последици за здравето на населението dennews.bg сигнализира преди повече от месец.
Екип от специалисти са посетили лично селото и след проверка е поставена пломба на бетонното съоръжение, което не е утвърдено по законовите изисквания, но въпреки това водата му се прихващаше във водопровода, от който част от селото пиеше вода.
Проверката от София е дошла в отговор на сигнал от билкаря Иван Шонев, който беше и един от хората сигнализирали ни за проблема.
Както dennews.bg писа заради водата от незаконният водоизточних хората в селото страдат от стомашни проблеми. След сигнал от наша страна шефът на Регионалният здравен инспекторат Христо Кознички разпореди проверка и лично посети Фролош, но отклонения в показателите не бяха открити. Според хората това се дължи на факта, че пробите не бяха взети от незаконния водоизточник, защото в деня на проверката той беше спрян.
„Това е победа за нас. Вече може да сме по-спокойни, че водата няма да ни разболее. Благодарни сме на Басейнова дирекция за бързата реакция”, коментира Шонев.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети