Олигарх повежда партията, подкрепяща Медведев за втори мандат

DenNews.bg
16.05.2011
размер на текста:

"Правилно дело" призова през ноември 2010 г. президентът Медведев да се кандидатира за втори мандат.

Един от най-богатите хора в Русия и света- Михаил Прохоров може да поведе политическата партия, която изрази подкрепа за втори президентски мандат на президента Дмитри Медведев, съобщава "Ройтерс", цитирана от dnevnik.bg.
Прохоров, който е класиран от списание "Финанс" за втория най-богат човек в Русия със състояние от 22,7 милиарда долара, е написал писмо до свои колеги, че е готов да поведе партията "Правилно дело". Това писмо е изтекло и е било публикувано от вестника "Комсомолская правда"
Вестникът също така посочва, че сестрата на Прохоров, която е един от най-близките му съветници, го е посъветвала да влезе в политиката.
"Не го изключвам, но има и други варианти", коментира съпредседателят на партията "Правилно дело" Леонид Гозман пред "Ройтерс". "Целта ни е да премахнем монопола на партията "Единна Русия" над властта", допълва Гозман.
Ако тази информация бъде потвърдена, Прохоров ще стане най-влиятелният руски бизнесмен, който открито подкрепя партия, различна от "Единна Русия".
Досега премиерът Владимир Путин и президентът Дмитри Медведев избягват да коментират кой от тях двамата ще участва в президентския вот. Въпреки това Владимир Путин създаде новото движение "Народен фронт", което трябва да разшири подкрепата за управляващата партия "Единна Русия" преди президентските избори през декември.
Партията "Правилно дело" призова през ноември 2010 г. президентът Медведев да се кандидатира за втори мандат.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети