Съдът в Дупница остави за постоянно в ареста 20-год. Иван Калдръмов от село Овчарци за блудство с гаджето

Адвокат Райнов ще обжалва мярката, вече е изпратен за експертиза и порнографския клип, заснет на мобилен телефон

Даниела Методиева
11.05.2011
размер на текста:

Иван Калдръмов напусна съдебната палата с белезници. Снимка: dennews.bg

Съдът в Дупница остави за постоянно в ареста 20-годишният Иван Калдръмов от село Овчарци за това, че е блудствал с вързана с белезници негова 16-годишна приятелка.  До полов акт не се стигнало, но момичето било принудено да направи фелацио на Иван, твърди то в показанията си. Мярката бе постановена днес следобед от дежурния съдия Маргарита Алексиева след близо час и половина заседание, по време на което тя изслуша становището на наблюдаващия прокурор Михаил Крушовски и на младия мъж, който е в ареста вече 4 дни. Иван бе доведен под конвой и с белезници на ръце изслуша решението на съдията.
Като мотив за налагане на тази крайна мярка съдията посочи, че са налице достатъчно доказателства, че е извършено насилие върху момичето, и че има вероятност Иван Калдръмов да се укрие и да извърши друго престъпление. Повдигнатите от прокуратурата обвинения са за блудствени действия и разпространение на порнографски материал. Вече е изпратен за експертиза и клипа, който Иван заснел с мобилния си телефон и от който ясно се виждал акта, осъществен с момичето. Именно този клип, разпространяван след това сред младежите от село Овчарци, се оказал причина да бъде подаден сигнал в полицията в Дупница. Това обаче не бе направила потърпевшата, а нейната сестра.
През цялото време пред съдебната зала чакаха майката и сестрата на Иван, които не пожелаха да коментират случващото се с техния роднина. След като мярката бе постановена и Иван отново изведен с белезници и закаран в ареста, адвоката му Александър Райнов успокои близките му. Той обясни, че ще обжалва наложената мярка пред Кюстендилския окръжен съд.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети