Осъдиха български мим в Лондон за побой над колега

DenNews.bg
10.05.2011
размер на текста:

Български мим беше осъден в Лондон за нападение и жесток побой над свой колега, също българин, информира bTV.
37-годишният Дечко Иванов и жертвата му Румен Неделчев били улични актьори, които си изкарвали хляба като неподвижни статуи в британската столица. Туристите на Южния бряг на Темза обаче станали свидетели на 1 юни миналата година как една оживяла статуя ожесточено напада друга и почти я убива, съобщава на първа страница в. "Телеграф".
Иванов, който редовно се дегизирал като Невидимия крал на доходно място в сянката на Лондонското око, бил бесен на Неделчев, облечен като Сребърния магьосник, че е откраднал публиката му. Той го нападнал с бетонната плоча, с която затискал постамента, върху който стоял, след което започнал да рита окървавения си колега и накрая спокойно напуснал мястото с велосипеда си.
Неделчев бил на косъм от смъртта. Той имал такива рани, че прекарал над три месеца в болница, където претърпял операция по отстраняване на костни частици от мозъка. Черепът му трябвало да бъде частично възстановен и сега той има 30-сантиметров белег.
Иванов, който е баща на едно дете в България, бе осъден по обвинение за умишлена тежка телесна повреда. Той ще излежи минимум 4 години и половина затвор.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети