Общински съветник и негов съдружник са арестуваните с огромни количества цигари

DenNews.bg
08.04.2011
размер на текста:

Антон Михайлов (вляво) на сесия в Бобов дол.

Общинският съветник от „Народен вот” и бивш полицай Антон Михайлов и неговият съдружник Людмил Станков-Люси са двамата арестувани за нелегална търговия и превоз на цигари без бандерол.
Двамата са собственици на фирма „Дани М”, която официално се занимава със строителство и търговия с дърва и въглища.
Михайлов е напуснал работата си в РПУ-Бобов дол половин година преди последните местни избори, когато влиза в листата за общински съветници от партията на градоначалника Грети Алексова.
Освен търговията, двамата съдружници се занимава и с износ, като имат собствени камиони. По информация на наши източници товарният камион „Мерцедес Актрос”, който е бил натъпкан догоре с 54 500 кутии цигари при ареста им също е бил използван за търговия през границата. Михайлов и бизнес партньорът му имат и билет за износ на дървен материал зад граница. Двамата са арестувани след период на наблюдение заради съмнение, че наред с официалния си бизнес са се занимавали с незаконна търговия с акцизни стоки.
В местния парламент на Бобов дол Михайлов демоснтрира добро финансово положение. Арестеът му беше изненада за част от колегите му в местния парламент, но други споделиха, че са подозирали, че може да се занимава с нещо нелегално.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети