Общинската болница в Дупница ще фалира до месеци чрез административен натиск, прогнозира депутатът от БСП Мая Манолова

Даниела Методиева
04.04.2011
размер на текста:

Общинската болница в Дупница щяла да фалира до няколо месеца заради административния натиск от страна на Здравната каса, с който е орязан драстично бюджета й. Това заяви на пресконференция днес депутатът от БСП Мая Манолова, която пред журналисти обяви, че е много загрижена за съдбата на общинската болница в Дупница.
Мая Манолова обясни мрачната си прогноза с отговор от страна на здравният министър Стефан Константинов на нейно питане в Парламента, според който в Дупница две болници били много, а тази в Бобов дол напълно излишна.
„Нещо повече, д-р Стефан Константинов ми заяви, че няма ангажимент към общинското здравеопазване. Това за мен не е отговор, защото Здравната каса е на подчинение на Минишстерство на здравеопазването и със срещи и разговори мисля, че средствата за общинската болница може да бъдат увеличени. Има и друго нещо, което за мен е непонятно и то е защо в частната болница в Дупница средствата за тази година са със 700 000 лева повече в сравнение с общинската. Тук обстановката се усложнява и от факта, че шефът на Здравната каса в Кюстендил д-р Матей Попниколов е бивш кадър на частната болница, заяви днес в Дупница Мая Манолова.
Според депутата от БСП пред болниците в цялата страна назрява още един доста сериозен проблем и той е свързан с предстоящите търгове за лекарства. Те вече ще се провеждат от всеки управител на болница поотделно. Това според Мая Манолова ще увеличи трикратно доставните цени и ще утежни още повече и без това орязания бюджет на болниците.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети