С бойна песен на уста пенсионери си откриха клуб в Кочериново

Пръв гост на неудобните за местната власт „еделвайси” бяха местните гербери и депутатът Валенти Микев

Десислава Панайотова-Янкова
04.04.2011
размер на текста:

Снимки и кадри: dennews.bg

С бойна песен на уста и младежки дух в хората „неудобните” за местната власт пенсионери си откриха алтернативен клуб в Кочериново. Сред първите гости на официално открития клуб „Еделвайс” беше депутатът от ГЕРБ Валентин Микев и представителите на местната структура на партията. На кръшните хора се хванаха и общинските съветници от БСП Спиридон Качански и Невена Манова. В центъра на разговорите на „еделвайсите” отскоро е именно кандидатурата на Манова за кмет на Кочериново. Ветерантите, повечето от които по убеждения верни на червената идея, смятат да отстояват името на Манова за наследник на отстранения от длъжност със съдебно решение градоначалник Костадин Катин. Умерена в говоренето председателката на общинската структура на БСП е спечелила доверието на социалистите. Яростната съпротива на съпруга й Симеон Манов срещу изграждането на регионалното депо за нуждите на 11 общини от Югозапада в местността „Точилото” пък печели подкрепа за евентуалната й кандидатура и от симпатизанти на други партии.
Първият подарък за клуб „Еделвайс” дойде също от областното ръководство на ГЕРБ-пластмасови столове. Това пък накара председателят на клуба поетът Йордан Атанасов, известен повече с псевдонима си Петрински, да благодари емоционално. „Това е хубав подарък, но всеки които иска може да ни подарява...защото имаме нужда”, каза Атанасов, предизвиквайки смях.

Преди залата в сградата на РПК на центъра на Кочериново да гръмне от народна музика беше осъществена видеовръзка с българското посолство във Финландия. Тамошни чиновници, които отговарят за дейността на подобни организации дадоха своите съвети към кочеринци, но и не пропуснаха да попитат и за опита у нас.
Всъщност до отцепването на клуб „Еделвайс” от официалния клуб на пенсионера в Кочериново се стигна след словестни и физически сблъсъци. След като бяха изгонени от помещението в сградата на общината, заради критики към местната управа „еделвайсите” се събраха в своя организация, която вече е регистрирана в съда. И с празника вчера, и с всяко редовно събиране те доказват, че въпреки проблемите имат младежки дух, а гръмките им песни и скечове огласят града напук на всичко.
 

 Снимки вижте в рубриката "Деня в снимки"

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети