„Прокурор” прибрал 8 000 лева от 87-годишна жена от Фролош

Цяла седмица измамникът работил по схемата за спасяване на близки от арест, 5 жалби вече са подадени в полицията в Рила

dennews.bg
04.04.2011
размер на текста:

Мним прокурор, част от схемата за телефонни измами, е успял да излъже 87-годишна жена от кочериновското село Фролош и да измъкне от нея 8 000 лева, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.
В телефонен разговор представилият се за прокурор измамник обяснил на възрастната жена, че неин внук е убил дете и трябва спешно да бъде внесена гаранция за освобождаването му. Жената повече от час държала телефонната слушалка и изпълнявала стриктно указанията на измамника. Едва, след като му дала парите тя се обадила, за да обясни, че проблемът е решен и тогава разбрала от близките си, че е била измамена.
Оказва се, че въпросният прокурор работи усилено в региона. Само в края на миналата седмица в полицейското управление в Рила са сигнализирали петима граждани, че са били обект на такива обаждания. Измамникът се е представял за прокурор и им искал всички налични пари, за да спасява ту внук, ту син, ту дъщеря, които са убили или тежко ранили дете.
От полицията напомнят на гражданите да бъдат внимателни.
Най-добре работещата за измамниците схема е следната: близък роднина е прегазил дете, нужни са пари, за да не последва затвор за причинителя на катастрофата.Най-често в капана на измамниците попадат възрастни хора.В края на миналата седмица в полицията в Рила са сигнализирали петима граждани, че са били обект на такива обаждания. Измамникът се е представял за прокурор и иска всички налични пари, за да спасява ту внук, ту син, ту дъщеря, които са убили или тежко ранили дете.
„Уважаеми граждани, помислете, преди да се разделите със спестяванията си! Не се доверявайте, ако ви се обади далечен роднина или приятел, когото не сте чували и виждали отдавна, ако искат да закупите ваучери за мобилен оператор, ако ви съобщят, че печелите награда или ви предложат да участвате в сделка с голяма печалба. Помислете, ако по телефона ви се представят за полицай, следовател, прокурор, адвокат. Позвънете на тел. 166 или 112, преди да дадете на непознат спестяванията”, напомнят от МВР.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети