Багер отнесе бетонен елетрически стълб с жиците на оживена улица в Дупница

dennews.bg
29.04.2011
размер на текста:

Багер на фирма „Феникс ресурс” отнесе бетонен електрически стълб заедно с жиците на една от улиците с най-натоварен трафик в Дупница „Орлинска” и остави без ток една от къщите. Шофьорът Ивайло Георгиев е бил ударен от лампата по главата, но се е разминал с по-сериозни наранявания, защото тежкият стълб е паднал на сантиметри от кабината. При късането жицата също е можела да падне върху металната кабина и да предизвика токов удар, коментира един от очевидците- собственикът на намиращият се наблизо склад за дърва Христо Христов.
До инцидента се е стигнало, тъй като багерът се оказал по-висок. Първо той разкъсал жицата, която пресича в тази част улица „Орлинска”, след което от силата се пречупил и стълба.

 


Заради късането се наложи дежурният екип на ЧЕЗ да сложи нови жици на съседен стълб, за да бъде възстановено захранването на къщата, а след пробите, токът там бе пуснат.
Заради инцидента на шофьора му бяха съставени два акта. Единият е за това, че не е съобразил височината на багера с тази на жиците и по този начин и създал предпоставки за инциденти. Вторият акт е заради неизправни задни фарове.

Щетите, които са нанесени след инцидента, възлизат на 1000 лева, обясниха от ЧЕЗ.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети