Започна събарянето на „Баркод” в центъра на Дупница

Бащата на собственика Станислав Скендерски- Станой се зае сам, нае работници и обяви, че са вътре с над 200 000 лв.

Даниела Методиева
26.04.2011
размер на текста:

Строителни работници започнаха демонтирането на металната конструкция. Снимки: dennews.bg

Започна събарянето на кафе „Баркод” в центъра на Дупница, а с изпълнението на заповедта на ДНСК се зае бащата на собственика Станислав Скендерски- Станой. Той нае допълнително и работници от строителна фирма. Тяхната задача е в срок до 14 дни цялата постройка да бъде демонтирана и мястото в градинката да бъде освободено напълно. Вече е премахната цялата елетрическа инсталация, мебелите са подготвени за изнасяне, в следващите дни металните плоскости ще бъдат демонтирани една по една.
Около 150 000 лева е струвало на семейство Скендерски сглобяването на металната конструкция и обзавеждането, а 50 000 трябва да броят сега за демонтажа.

Станой Скендерски демонстрира, че постройката не е прикрепена към бетоновата основа. 

Станой Скендерски обясни, че тези пари вместо да отидат за лечение на сина му след тежата катастрофа преди 3 години, когато му е бил счупен гръбначен прешлен, сега ще бъдат хвърлени така заради заяждането от страна на общинските съветници от Атака Милен Попов и Методи Стойнев, които подадоха сигнал за незаконната постройка.
„Цялата постройка я направихме от метални плоскости, тя не е закрепена за бетонната основа, а само лежи върху нея. Ако дойде кран, сградата може да бъде вдигната и пренесена, но лошото е, че улиците ни не са толкова широки. Освен това, няма и къде на друго място да бъде поставена. Сега всеки елемент, който демонтираме, може да бъде продаден, но вече ще бъде втора ръка. Самата мазилка няма как да бъде запазена, трябва да бъде изкъртена”, обясни Станой Скендерски.
До събарянето на кафе Баркод на площада в Дупница се стигна, след като двамата общински съветници от партия Атака Милен Попов и Методи Стойнев подадоха сигнал за незаконен строеж през 2009-а година. Те дори нарекоха постройката Дом на покойника. На пресконференция на 18-и април те оповестиха и крайния резултат, а именно, окончателно постановление на Върховния административен съд, с което се потвърждава заповедта за събарянето на незаконната постройка.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети