Заболяване на адвокат и невръчена призовка отложиха делото за обида срещу братя Галеви

Даниела Методиева
21.04.2011
размер на текста:

Методи Стойнев, Милен Попов и адвокатът им Антон Сираков смятат, че присъдата е занижена. Снимки: dennews.bg

Заболяването на адвокат и нередовно призоваване отложиха делото за обида срещу братя Галеви, което днес трябваше да се гледа в Кюстендилския окръжен съд.
Председателят на съдебния състав Йоланда Цекова насрочи следващото заседание за 19-и май, тъй като се оказа, че защиникът на Ангел Христов- Алексанър Райнов е представил в деловодството болничен лист, а Пламен Галев не е бил редовно призован. Причината е, че той не е бил открит на посочения от него адрес в село Ресилово, въпреки опитите на призовкаря.

Пламен Галев и Ангел Христов също обжалват присъдата.


В съда днес влезе Ангел Христов, двамата съветници от Атака Милен Попов и Методи Стойнев, както и техният защитник адвокат Антон Сираков.
На днешното заседание и двете страни трябваше да изложат своите мотиви за обжалване на присъдата, постановена от Дупнишкия районен съд на 15-и ноември миналата година. Тогава бяха отхвърлени гражданските искове на съветниците от Атака за обезщетение от 50 000 лв. и съдия Ели Скоклева присъди едва 2 000 лв. Заради това, че в предаването по местната кабелна телевизия Ангел Христов нарече атакистите идиоти, съдия Скоклева му присъди глоба от 4 500 лв. Пламен Галев бе оправдан напълно. Според Методи Стойнев и Милен Попов решението на Дупнишкия районен не ги удоволетворява, защото присъдата е прекалено занижена.
От своя страна двамата подсъдими Пламен Галев и Ангел Христов също обжалват.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети