Кюстендилският окръжен съд гледа днес делото за обида срещу братя Галеви

Даниела Методиева
21.04.2011
размер на текста:

Кюстендилският окръжен съд днес ще гледа делото за обида срещу братя Галеви, заведено от двамата общински съветници от Атака. Милен Попов и Методи Стойнев обжалват присъдата, постановена от Дупнишия районен съд на 15-и ноември миналата година по отношение на Пламен Галев и Ангел Христов-Геле. Според атакистите тя е смегчена и не отговаря на нанесената им обида идиоти по време на предаване по местната кабелна телевизия през месец ноември 2008-а година.
Успоредно с това, Кюстендилският окръжен съд ще разгледа в същото заседание и обжалваната от братя Галеви присъда, която според тях и двамата им адвокати Александър Райнов и Емил Велинов, е завишена.
Дупнишкият районен съд не уважи гражданските искове на двамата съветници от Атака на обща стойност 50 000 лв., а постанови само 2 000 лв. Съдията по делото Ели Скоклева наложи глоба от 4 500 лв. на Ангел Христов за изречената от него дума идиоти по адрес на двамата атакисти. Пламен Галев, който потвърди тези негови думи, бе оправдан напълно по всички повдигнати му от двамата атакисти и техния адвокат Антон Сираков обвинения.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети