Разпитват свидетели днес по делото за обида срещу таксиметровия бос Пламен Миланов

Даниела Методиева
19.04.2011
размер на текста:

Миланов нае за свой защитник адвокат Елка Делчева от столицата. Снимка: dennews.bg

Свидетели ще бъдат разпитвани днес на делото за обида срещу таксиметровия бос Пламен Миланов за изказването му, че Общинския съвет е частен. За тези свои думи Миланов трябва да плати 170 000 лв. на 17 засегнати съветници.
На днешното заседание адвокатите на обидените народни избраници чрез призованите свидетели трябва да докажат пред съда, че в резултат на това изказване са настъпили нежелани последици. От предишни заседания стана ясно, че председателят на местния парламент, който е пръв вносител на тъжбата срещу Пламен Миланов, е трябвало да посещава консултации с психолог заради изпадането му в преддепресивно състояние. Много нервни след изказването на Миланов били и д-р Ени Лефтеров и д-р Васил Бачев. Аптекар № 1 в града Мария Попова също се чувствала зле дълго време, подобно било състоянието на д-р Иван Ибришимов и Станислав Павлов.
На заседанията като свидетели досега идваха роднини, подчинени на ищците и техни колеги. Наложи се да бъде представена експертиза от психиатър и стоматолог.
Делото срещу Пламен Миланов бе заведено, след като в ефир по национална телевизия на 28-и октомври 2009-а година той обяви, че Общинският съвет в Дупница е частен и защитава частни интереси.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети