Уволниха последния разследван служител от КАТ-Дупница след спецакцията на „Вътрешна сигурност”

Даниела Методиева
15.04.2011
размер на текста:

Директорът на Областната дирекция на полицията комисар Георги Джоглев. Снимка: dennews.bg

Заповед за дисциплинарно уволнение бе връчена днес от директора на Областната дирекция на полицията комисар Георги Джоглев и на последния разследван служител от пункта за регистрация и технически контрол към КАТ-Дупница Димитър Трайков. С това беше сложен край на продължилото около 5 месеца разследване по сигнал на автотърговци за корупционна схема с участие на служители от пункта, което започна след спецакция на отдел „Вътрешна сигурност”, ръководена лично от комисар Джоглев.
До налагането на дисциплинарното наказание се стигна, след като Димитър Трайков бе изслушан от комисия след близо 2-месечното му отсъствие по болест. За това какви са мотивите да бъде наложено това строго наказание и какви обяснения е дал Димитър Трайков, комисар Джоглев отказа да даде повече информация. Той обясни, че в понеделник тя ще бъде оповестена официално в прессъобщение от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.
На 23-и ноември миналата година сградата на КАТ в Дупница бе запечаната от спецполицаите, бяха иззети документи, а началникът Кирил Николов и пет служителки от администрацията бяха арестувани и отведени за разпит.
Само 2 дни след акцията механикът от пункта за регистрация на автомобили към КАТ-Дупница бе принуден да подаде оставка, защото е допуснал да бъде регистриран джип с пренабити номера.
Месец по-късно началникът на пункта Кирил Николов бе понижен и стана квартален инспектор.
Една от служителките Даниела Коледарова напусна в края на месец март, след като получи наказание последно предупреждение за уволнение, подписано от директора на Областната дирекция на полицията комисар Георги Джоглев.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети