Чиновниците в Бобов дол хващат метлата и лопатата

Десислава Панайотова-Янкова
15.04.2011
размер на текста:

Идеята е всеки месец да се правят такива акции.

Чиновниците от общинската администрация в Бобов дол хващат метлата и лопатата. Но преди да си помислите, че общинарите търсят така нова професионална среда притиснати от бавенето на заплатите заради наложените пълни запори на сметките, ще уточним, че изявата им като оператори на метли и лопати беше част от кампанията по пролетното почистване.
Всички служители, без оставените да дежурят на работните места, се включиха днес в почистването на градския парк, детски площадки и алеи. Бригадир на групата разбира се беше градоначалникът Грети Алексова, но за разлика от „колегите” си вместо да командва работниците с викове и „топене” ,тя се включи доста активно в събирането на боклуците.
„Справихме се доста добре и даже се зароди идеята да правим всеки месец почиствания от този тип”, обясни след акцията Алексова.
Към инициативата на общинарите се включиха и граждани, част от персонала и обитателите на защитените жилища в Бобов дол. Общинските съветници обаче доказаха, че са по-силни в приказките, отколкото в делата, защото единствен от народните избраници, който не се замисли да се понавежда над отпадъците, беше заместник-председателят на ОбС Иван Георгиев.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети