Нинова метна къс пас с филия мас към Борисов

DenNews.bg
15.04.2011
размер на текста:

Корнелия Нинова

Депутатът от БСП Корнелия Нинова и премиерът Бойко Борисов отново изпаднаха в трагикокомична словесна битка от трибуната на парламента, като този път наред с обичайните пасове си размениха и закани да се „разберат ка’т мъже” и филия с мас.
Премиерът беше в НС, за да отговаря на питане на лидера на БСП Сергей Станишев за политиката на доходите на правителството. При появата на Корнелия Нинова в залата Борисов веднага побърза да каже от трибуната: "Съжалявам за инцидента, но именно заради вас приехме закон и вече, тези които им се случи подобно нещо, могат да осъдят тези недобросъвестни собственици, мисля, че сте благодарни на мнозинството, че ви защити", обърна се Борисов към Нинова.
На свой ред Нинова му благодари за загрижеността за здравето й. "Очевидно и кучетата в България озверяха, освен хората", заключи тя. Добави, че парламентът не е футболното игрище в Банкя, "където с едната ръка играете мач, а с другата ядете филия с мас". Тя призова Борисов да престане да принизява ролята на Народното събрание, защото той бил една от причините институцията да е с един от най-ниските рейтинги на доверие.
"Бяхте ми много ядосан веднъж и ми се обадихте и ми казахте: защо не се разберем кат’ мъже? Аз Ви предлагам защо сега не излезем навън, да се разберем кат’ мъже, да се върнем в залата и да отдадем на хората в парламента нужното уважение", заяви още Нинова.
"И за картофите мога да ви кажа нещо, но по на...", каза премиерът в отговор на подмятане от залата, без да завърши мисълта си. В края на март в телевизионно предаване Борисов обясни, че в детските му години семейството му никога не е купувало картофи, а са си ги произвеждали.
След това Борисов коментира пред журналисти, че не вижда основания Корнелия Нинова да му се подиграва за бедното детство. "Аз исках най-добронамерено да кажа, че този закон защитава гражданите. А, че ям филия с мас, ами татко беше сирак, майка – сирак, аз съм израсъл по най-бедния начин. Да, играех със скъсани гуменки и ядях филия с мас", изпадна в откровение премиерът.
Отбеляза, че по това време членовете на Политбюро на БКП и децата им са живели в охолство. "Тогава баща му на Станишев (Димитър Станишев - член на ЦК на БКП) обясняваше, че живеем в най-доброто общество на света, след което те сега ни питат за доходите, като че не е криза", каза Борисов.
Борисов критикува депутата от БСП и бивш зам.-министър на регионалното развитие в тройната коалиция Димчо Михалевски за проекта "Водно огледало" в Кърджали. "В това огледало можеш да се огледаш само ти", обърна се премиерът към Михалевски.
“Стенограмата” от словесните пасове е от dnevnik.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети