Китай с масово производство на милионери, първи и по брой на богаташи в милиарди

DenNews.bg
13.04.2011
размер на текста:

Снимка: corbis

Към убедителните доказателства, че не се плаши от финансовата криза и вълнението на световните пазарите, Китай добави още един силен аргумен към досието си на новата икономическа сила.
Почти 1 милион души са милионерите в страната. И преди да се подлъжете по курса на юана уточняваме, че това са истински богаташи. В американски долари.
В най-населената страна в света, където живеят 1,3 милиарда души, на всеки 1400 души се пада по един милионер. Точният им брой е 960 000 души, което е с 9,7 % повече от предишната година. Тяхното финансово състояние надвишава 10 милиона юана, което е 1,5 милиона долара, информира news.bg.
Най-много богаташи живеят в Пекин, средната им възраст е 39 години, а около 30 % от най-богатите хора в страната са жени.
В същото време в доклада на Hurun Research Institute се посочва, че броят на тези, които не афишират размера на своя капитал е много по-голям от броя на явните богаташи.
В доклад от ноември миналата година се посочва, че в действителност броят на доларовите милиардери в Китай е между 400 и 500, което го нарежда на първо място в света по брой на милиардери.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети