Български последовател на Фрицъл изнасилвал дъщеря си години наред

DenNews.bg
13.04.2011
размер на текста:

Йозеф Фрицъл ще остане най-известният изверг в историята. Снимка: vesti.bg

Криминалисти от Смолян разобличиха български последовател на Йозеф Фрицъл. За разлика от австрийският изверг, който държал в подземен бункер дъщеря си в продължение на 24 г., изнасилвал я системно и станал баща на 7-те й деца, арестуваният у нас „татко” изнасилвал детето си в продължение на години. Момичето, което в момента е на 17 г. търпяло сексуалното насилие, тъй като било заплашвано от баща си.
Според говорителя на смоляснаката прокуратура Иван Спиров, цитиран от dnes.bg., в семейството имало големи проблеми, а бащата е злоупотребявал с алкохол. Майката не е знаела какво се случва с детето й, тъй като се развела с мъжа си и не живеела при тях.
Случаят е разкрит, след като в понеделник непълнолетното момиче подало сигнал в полицията. С разследването се заели няколко полицаи и един прокурор.
"50-годишният насилник е арестуван, а до момента са събрани достатъчно доказателства, които го уличават в извършване на тежкото престъпление”, допълни още прокурорът.
Първоначално униформените помислили, че сигналът е фалшив, заради бруталния разказ на момичето, но се заели сериозно с разследването. То потвърдило разказа на 17-годишната девойка.
От прокуратурата поясниха, че в момента се правят няколко съдебномедицински експертизи, а психолог е разговарял с момичето.
50-годишният баща се намира в следствения арест. Според Наказателния кодекс за извършеното престъпление го грози затвор до 10 години.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети