Водата в с. Фролош годна за пиене, но опасният източник бил спрян преди проверката

DenNews.bg
11.04.2011
размер на текста:

д-р Христо Кознички Снимка: dennews.bg

Резултатите от изследванията на водата в кочериновското село Фролош, направени след намесата на dennews.bg са в норма, обяви днес шефът на Регионалния здравен инспекторат д-р Христо Кознички.
Според жителите на селото, които сигнализираха, че водата е с лошо качество и ги разболява обаче, преди проверката от РИОКОЗ в четвъртък е било спряно подаването от опасното водохващане и така изследванията са манипулирани.
„Водата от незаконния водоизточник беше спряна преди да се вземат пробите, а освен това водата беше хлорирана по спешност, защото кметицата беше разбрала, че ще има проверка. Затова и резултатите са в норма. Ние искаме да се направи замерване на водата, която се включва от опасния водоизточник, защото когато няма проверки в чешмите се пуска вода от него”, обясни Иван Шонев.
Коментирайки резултатите от взетите в четъртък проби д-р Кознички каза, че няма място за притеснеие. Той обаче лично ще се запознае с проблема на място и ще извърши проверка на начина на хлориране и на това кой и кога го извършва. Както сама обяви пред dennews.bg кметският наместник Лалка Николова сама хлорира водата в селото.
Жители на село Фролош се оплакаха още, че като наказателна мярка те са били оставени без вода в четъртък и петък. В момента части от селото продължават да са на сухо.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети