БДЖ наруши тайно част от споразуменията със стачниците от Югозапада

Даниела Методиева
01.04.2011
размер на текста:

БДЖ вече наруши тайно част от постигнатите споразумения със стачниците от Югозападна България без да информира за това синдикатите.
След има няма и три седмици след предупредителните протести, вече всички началник-гари от Перник до Кулата работят отново с нулево работно време по 2 часа на нощните им смени. Казано с други думи, това означава, че тези 2 часа не им се заплащат и по този начин се пестят средства за заплати, информираха ни ощетени железничари от район-Дупница.
Все още синдикатите в Дупница не се уведомени за това от служителите от БДЖ, за да бъдат предприети и съответните мерки.
За това, че ще има нарушения на постигнатите стачни споразумение стана ясно още на предупредителния 1-часов протест на 10-и март, когато дупнишките железничари спряха движението на два влака. Още тогава стана ясно, че първите предложения за съкращения са направени от страна на генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” Милчо Ламбрев за освобождаване на двама строителни работници.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети